bryggers

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

bryggers, (sammentrækning af bryggerhus), i middelalderen et hus eller rum specielt til ølbrygning, senere også brugt til andre store husholdningsarbejder som bagning, slagtning m.m.

I Vestdanmark var bryggerset et rum med eget ildsted, mens det i Østdanmark lå i tilknytning til husets centrale ildsted med indfyring til gruekedel og bagerovn.

I moderne boliger er bryggerset ligeledes en slags grovkøkken. Desuden rummer det ofte både dybfryser, vaskemaskine og centralfyr.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
03/06/2011
Oprindelig forfatter
Vorre
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki