gratinfad

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

gratinfad, gratinskål, ildfast fad, der benyttes ved tilberedning af gratin. Gratinfadet kan være ovalt, rundt eller firkantet og variere i størrelse.

Ordet gratin er afledt af fransk gratter 'skrabe, kradse'.

Fadet er udført i glas eller porcelæn, der indeholder flint og kvarts, der sammen med en hård glasur er brændt ved ekstrem høj temperatur.
 

Se også gratin.
 

 

 

 

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
29/03/2012
Oprindelig forfatter
Redaktionen
29/03/2012

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki