brændværdi

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

brændværdi, den energimængde, som frigøres ved forbrænding af et brændbart stof. Brændværdien for et brændsel måles i et kalorimeter og angives i kilojoule (kJ) pr. kg brændsel eller, for gas, pr. m3 brændsel. Man skelner imellem den øvre og den nedre brændværdi. Den øvre (kalorimetriske) brændværdi er den varmemængde, som frigøres, hvis forbrændingsprodukterne køles så meget, at deres vanddampindhold kondenserer fuldstændigt. Vanddampen kommer dels fra brændslets egentlige vandindhold, dels fra forbrændingen af brændslets indhold af hydrogenforbindelser. Den teknisk og økonomisk set mere relevante nedre brændværdi er den varmemængde, som fås, når vandet forbliver på dampform. Se også brændsel.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
29/01/2009
Oprindelig forfatter
LAHa
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki