Salt (Gastronomi og levnedsmiddelvidenskab), Salt er et af de basale smagselementer (bittert, salt, surt, sødt), som alle smagsindtryk er sammensat af. I husholdningen anvendes salt som smagsgiver og som konserveringsmiddel (se saltning) og handles til disse formål som rent natriumklorid i forskellige kornstørrelser. Desuden findes havsalt med en kraftigere smag fra et mindre indhold af magnesium og joderet salt med 0,02% jodid for at forebygge forekomsten af struma.

I "salterstatninger" er hovedingrediensen kaliumklorid kombineret med andre salte for at maskere en bitter smag. For at forhindre sammenklumpning og sikre, at salt glider let, fx ved dosering under levnedsmiddelfremstilling, er salt ofte tilsat et antiklumpningsmiddel som natrium- eller kaliumhexacyanoferrat(II) (E535 og 536), der til fint bordsalt ofte kombineres med natriumaluminiumsilikat (E554).

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig