smagsundersøgelse

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

smagsundersøgelse, undersøgelse af smagssansen på tungen. Smagssansen undersøges sædvanligvis vha. opløsninger af citronsyre, sukker, kogsalt og kinin i forskellige koncentrationer. På den måde kan man vurdere de fire smagskvaliteter, surt, sødt, salt og bittert. Undersøgelsen udføres på patienter, der klager over ændringer i smagssansen, og hos patienter, hvor der er mistanke om påvirkning af ansigtsnerven, der fører nervetråde fra smagsløgene i tungen til hjernen.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
02/02/2009
Oprindelig forfatter
SVest
02/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki