buffet

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

/files/3730/=ud_a_225063.mp3?revision=1

buffet, møbel til opbevaring og opstilling af dækketøj og service. Det består af en under- og en overdel med skabe og herimellem åbne hylder.

Ordet buffet er fransk for 'skænk', af ukendt oprindelse.

Buffet stammer fra middelalderens Centraleuropa, hvor den fandtes i talrige varianter, bl.a. med indbygget fontæne. Med rokokoen forsvandt den næsten for at genopstå som et monumentalt møbel med spisestuens centrale placering hos borgerskabet i 1800-t.s anden halvdel.

I en restaurant betegner buffet en disk eller et bord, hvor madretter præsenteres, eller hvorfra de udleveres til tjenere.

Se også skænkeskab.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

© Dette billede må du ...

I nyere sprog betegner buffet også et tag-selv-bord med mange valgbare retter. Foto: Hans Christophersen.

© Dette billede må du ...

Buffet med overdel. Foto: Hans Christophersen.

© Dette billede må du ...

Skænk af lyst egetræ til dækketøj. Foto: Hans Christophersen.

Viser 3 af 3 billeder

Filer

FilTilføjet af 
 ud_a_225063.mp3 (5.09 kB)

Ingen beskrivelse

Admin

29/01/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
12/08/2011
Oprindelig forfatter
MG-J
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki