Østrig - vin, I Østrig fremstilles ca. 3 mio. hl vin om året fra et areal på ca. 55.000 ha. De fleste vine er enkeltdruevine; de vigtigste er hvide, der enten er helt udgærede og tørre eller ædelsøde, lavet af druer angrebet af ædel råddenskab I de bedste vine er der stor renhed og fin balance.

De vigtigste hvidvinsdruer er den lokale specialitet grüner veltliner, der dækker 37% af hele arealet. Derudover dyrkes især welsch riesling (9%), müller-thurgau (7,8%) og weißburgunder (5%). Gode røde vine laves især på zweigelt og blaufränkisch.

Landet er delt i fire vinregioner med 16 distrikter. I Wachau nær Wien produceres tørre vine, mens det fugtige klima omkring Neusiedler See fremmer ædel råddenskab og dermed muligheden for at lave fine søde vine.

Stor produktion findes i Weinviertel og Kamptal-Donauland, som generelt frembringer vine af mere jævn standard. Østrigs vineksport led et alvorligt knæk i forbindelse med en svindelskandale i 1985, hvor glykol blev tilsat for at øge mostvægten. Vinlovene blev revideret efter tysk model (se Tyskland (vin) , og landet har efterhånden genvundet respekten og det tidligere marked.

Læs mere om Østrig.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig