amarone

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

amarone, Recioto della Valpolicella Amarone, kraftig, alkoholrig, italiensk rødvin fra regionen Veneto. Den laves kun i gode høstår af udvalgte druer. Gennem flere måneder tørres druerne på store måtter, apassimento, hvilket koncentrerer sukker og tørstoffer. Efter fuld udgæring af de halvtørre druer lagres vinen på store træfade.Den skal lagre minimum to år, gerne længere.

I 2010 blev amarone hævet til kvalitetskategorien DOCG, som er den højeste kategori.

Vinen anbefales til kraftige retter, fx vildt, til ost eller alene efter måltidet. Se også Italien (vin).

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste 3 forfattere
Redaktionen
24/01/2013
Uffe Rasmussen
23/05/2009
Redaktionen
28/01/2009
Ekspert
Dennis Pihl
Oprindelig forfatter
HSAn
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki