Cava er spansk mousserende vin med en alkoholprocent mellem 10.8 og 12.8% fremstillet efter champagnemetoden

Faktaboks

Etymologi
Ordet cava er spansk med betydningen 'vinkælder'.

Navnet “Cava” betyder på catalansk egentlig bare ”grotte” eller ”kælder” og stammer fra de grotter, vin traditionelt var lagret i.

95% af al cava produceres omkring vinbyen San Sadurni de Noya i Catalonien.

Oprindeligt var Cava kendt som "spansk champagne", men i 1970 brugte vinproducenter udtrykket "Cava" for at adskille sig fra fransk champagne.

Der findes over 38.000 hektarer vinmarker i Cava D.O og der produceres ca. 250 millioner flasker Cava årligt. I alt 270 huse laver cava. Kun 18 mere end 1 million fl/år. (2)

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig