Julesnaps, snaps med forskellige krydderier eller bær.
julesnaps
Julesnaps med kanel, appelsiner og kaffebønner
Ingredienser
1 usprøjtet appelsin 30 kaffebønner 30 sukkerknalder 1 stor stang kanel 1 flaske Brøndum snaps
Fremgangsmåde
Skær skrællen af appelsinen med en kartoffelskræller, og kom den i en rengjort flaske sammen med kaffebønnerne, sukkerknalder og kanel. Hæld snapsen over, og luk flasken til. Lad den trække mindst en uge, og si snapsen gennem et kaffefilter. Den er nu klar til at drikke.
Julesnaps med tranebær
Ingredienser
250 g sukker 1 dl vand 250 g tranebær 1 flaske vodka eller Brøndum snaps
Fremgangsmåde
Bring vand og sukker i kog i en gryde, og kog til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over tranebærrene, og lad det køle af. Kom blandingen i en flaske, og hæld vodka eller snaps over. Lad den nu trække mindst en uge inden servering.
Fra Hjerterum og Juleknas, Gyldendal 2008.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.