Julesnaps med kaffebønner og kanel.

.

Julesnaps med tranebær.

.

Julesnaps, snaps med forskellige krydderier eller bær.

Julesnaps med kanel, appelsiner og kaffebønner

Ingredienser

1 usprøjtet appelsin 30 kaffebønner 30 sukkerknalder 1 stor stang kanel 1 flaske Brøndum snaps

Fremgangsmåde

Skær skrællen af appelsinen med en kartoffelskræller, og kom den i en rengjort flaske sammen med kaffebønnerne, sukkerknalder og kanel. Hæld snapsen over, og luk flasken til. Lad den trække mindst en uge, og si snapsen gennem et kaffefilter. Den er nu klar til at drikke.

Julesnaps med tranebær

Ingredienser

250 g sukker 1 dl vand 250 g tranebær 1 flaske vodka eller Brøndum snaps

Fremgangsmåde

Bring vand og sukker i kog i en gryde, og kog til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over tranebærrene, og lad det køle af. Kom blandingen i en flaske, og hæld vodka eller snaps over. Lad den nu trække mindst en uge inden servering.

Fra Hjerterum og Juleknas, Gyldendal 2008.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig