Hedvin er vin eller druemost, der er forstærket med druesprit eller brandy. Herved opnår vinen 15-22 % alkohol; alkoholprocenten er i Danmark fastsat ved lov, således at stærkere drikke betegnes spiritus.

I Cognac og armagnac sættes brandyen til den ugærede druemost, som derved bliver til søde hedvine. De klassiske hedvine madeira, marsala og portvin forstærkes med druesprit under gæringen, så en del af den naturlige druesødme bevares, når gæringen standser. Visse typer sherry gærer helt ud og er tørre, før de forstærkes. Hedvine fremstilles i de fleste vinlande som efterligninger af de klassiske typer. Hedvin nydes som aperitif eller dessertvin.

Efter år 2000 har hedvine oplevet en generel afmatning i markedet. Det gælder for alle typer hedvin, dog er portvin en undtagelse.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig