Naturvin, naturlig vin, fransk vin naturel eller vin nature, vin, der er produceret så naturligt som muligt. Naturvin fremstilles af økologisk dyrkede, håndplukkede druer i en proces, hvor der ikke gribes ind i druernes vækst eller vinens udvikling med fx kemiske tilsætningsstoffer. Om nødvendigt bruges dog svovl - som ved konventionel vinfremstilling anvendes for at beskytte druer og vin mod sygdomme, styre vinens udvikling og for at forbedre smagen - men kun i meget små mængder. Vinen tappes på flasker uden at blive klaret eller filtreret. Naturvin er derfor en mere sart og uforudsigelig vin, der ikke er egnet til at lagre.

Fremstilling af naturvin har bredt sig i Vesteuropa siden begyndelsen af 2000-t., tidligst og mest udbredt i franske vindistrikter som Loire, Rhône og Jura. Selve begrebet er stærkt omdiskuteret, ligesom vinenes karakter og smag, der bryder med de gængse og "skemalagte" opfattelser og bedømmelser af vin.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig