saucekande

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

saucekande, som så meget andet special-bord-tilbehør, kommer saucekanden frem i tiden omkring 1700. Før har man gerne opbevaret dyppelse i stjærtpotter med en lille tud til at skænke af. Saucekanden er aflang, og dens tud eller skænkenæb er gerne lidt højere ansat end den øvrige del af kanden, således, at man kan hælde uden at spilde. Saucekanden har hank modsat næbbet, den kan stå på standrand eller standknopper. I rokokoen ligger der undertiden oven på det bugede korpus en bådformet kant, hvorfra skænkenæbbet udgår. Man har s. både i
sølv, plet og keramik.

Artiklen stammer fra Antikguiden, Gyldendal 2008.
 

 

 

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
30/03/2012
Oprindelig forfatter
Redaktionen
30/03/2012

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki