Et bryggers var i middelalderen et hus eller rum specielt til ølbrygning. Senere er rummet også brugt til andre store husholdningsarbejder som bagning, slagtning m.m.

Faktaboks

Etymologi

Sammentrækning af bryggerhus

Landbosamfund

På gårde og huse i Vestdanmark var bryggerset et rum med eget ildsted, mens det i Østdanmark lå i tilknytning til husets centrale ildsted med indfyring til gruekedel og bagerovn.

Moderne tid

I moderne boliger fx enfamiliehus eller parcelhus fra 1960'erne er bryggerset ligeledes en slags grovkøkken. Her rummer et bryggers desuden ofte både dybfryser, vaskemaskine og centralfyr.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig