MadX var en offentlig dansk institution, der skulle fremme innovation og konkurencedygtighed indenfor fødevareerhvervet. Oprettelsen af MadX blev vedtaget af Folketinget i 2009, inspireret af Måltidets Hus, der var under oprettelse i perioden 1998 til 2001. MadX var imidlertid kun aktiv i perioden 2009-2011, hvor institutionen blev omdannet til Madkulturen med hovedkvarter i Roskilde.

Faktaboks

Etymologi

Navnet er en forkortelse for MadExperimentariet.

Et udvalg nedsat af ministeren for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri udarbejdede i 2010 en omfangsrig rapport om etablering af MadExperimentarium. Udvalget havde representanter for landbrug, fødevareerhverv og organisationer med tilknytning til fødevareområdet. Formand for udvalget var Peter Gæmelke, tidligere præsident for Landbrugsrådet. Fokus for udvalgsarbejdet flyttedes dermed fra det tidligere udvalg for oprettelse af Måltidets Hus med præsidenten for Det Danske Gastronomiske Akademi Jan Kragh Jacobsen som formand fra gastronomi mod innovation i fødevarerhvervet.

Tre temaer

MadX havde tre temaer:

  • Mad til mange
  • Innovation indenfor fødevarebranchen
  • Uddannelse indenfor fødevareerhverv

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig