marinade

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

marinade, krydret lage af vand, vin, eddike, citronsyre eller blandinger heraf til at konservere eller give smag til fisk, grøntsager eller kød, evt. til at mørne kød. Se også marinering.

Nedlægning i olieholdig marinade anvendes bl.a. som forberedelse til braisering og kokottestegning. 

Ordet kommer via fransk fra spansk marinada, afledt af latin marinus, se marina, opr. om en lage, hvori fisk opbevaredes.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
24/01/2013
Ekspert
Rie Boberg
Oprindelig forfatter
JFak
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki