Mørdej, fed dej af hvedemel og smør, evt. samlet med lidt æg. Tilsat sukker anvendes mørdej især til kager og uden sukker til madtærter.

Ingredienser

300 g hvedemel 100 g sukker 1 spsk vaniljesukker 200 g smør 1 æg evt. 1 spsk koldt vand til at samle dejen med

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml den med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. Form den til en kugle, og tryk den flad. Pak den ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er klar til brug.

Tip: En foodprocessor kan også anvendes til at lave mørdejen.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig