Tidselolie er en spiseolie fremstillet af frø fra den nøjsomme tidselart Carthamus tinctorious, der dyrkes i regnfattige områder i Indien, Nordafrika og USA. Kernerne er på størrelse med solsikkekerner og indeholder omkring 30% olie, der udvindes ved presning eller ekstraktion.
Faktaboks
- Også kendt som
-
Safflorolie efter det engelske navn safflower oil
Tidselolie indeholder næsten 80% af omega-6 fedtsyren linolsyre, men kun spor af omega-3 fedtsyren linolensyre. Tidselolie har en mild smag og anvendes især til marinade og salatdressing. Tidselolie er for umættet til anvendelse til stegning.
Tidselplanten dyrkes også i en forædlet udgave med højere indhold af omega-9 fedtsyren oliesyre, som bedre tåler opvarmning.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.