Brød er en bagt dej, der er blandet af stivelsesholdigt mel, vand og som regel også salt. Dejen kan også være tilsat lidt fedtstof. Dejen kan bages som flade brød uden at være hævet, eller den kan hæves med gær eller surdej til fremstilling af hævede brød. Bagning er tør varmebehandling enten i en ovn eller på en opvarmet flade.
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet brød kommer af gammeldansk brøth, oldnordisk brauð.
Brød er en basisfødevare, som spises verden over, og det indgår i de fleste måltider. I Middelhavsområdet er et måltid uden brød utænkeligt. Brød serveres som regel som en appetitvækker før et måltid på en restaurant, og kvaliteten af dette brød har stor betydning for måltidets helhedsindtryk.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.