Kassava er stivelse, som er udvundet af maniokplanten. Det meste af rodknoldenes mælkesaft fjernes, hvorpå de skæres i skiver og tørres. De tørrede skiver males så til mel, der dels bruges til gryn med handelsnavnet tapioka, dels til stivelse, der bl.a. går under navnene kassava og arrowroot og er et surrogat for den ægte arrowroot.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kassava kommer af spansk cazabe, af taino (Caribien) casaví 'mel fra maniok'.

Kassava anvendes som stivelsesmiddel i madlavning i lighed med sago. Begge fik fra slutningen af 1800-tallet konkurrence fra stivelse udvundet af kartofler, som i dag er helt dominerende i Danmark.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig