Biskuit er en betegnelse man bruger om bagværk. Det gælder bl.a. tvebakker, som er små letbagte gærboller, der er flækket og tørret i ovnen. Kammerjunkere og svenske skorper fremstilles efter samme metode; Også de hårdtbagte beskøjter, der traditionelt var skibsproviant, er på samme måde bagt to gange.

Faktaboks

Etymologi
Ordet biskuit kommer af fransk biscuit, dannet efter middellatin bis-coctus, af latin bis 'to gange' og perf. part. af coquo 'koge, bage'.

Biskuit var oprindeligt en tør tvebak. Fra 1600-tallet blev biskuit finere bagværk i form af småkager lavet af mel, æg og sukker ofte med mandler, glasur, creme og lignende.

Biskuit er tillige blevet en betegnelse for fabriksfremstillede kiks og småkager. På engelsk betegner biscuit alle former for småkager.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig