Kabuli palaw, en populær ret i Pakistan og nationalret i Afghanistan
.
Licens: CC BY-SA 1.0

Pilaf er en orientalsk risret bestående af ris kogt i bouillon med findelte grønsager og krydderier. Pilaf kan også være tilsat fisk, skaldyr eller kød.

Faktaboks

Etymologi

Ordet er fra tyrkisk pilav, der selv er lånt via persisk pelâv fra hindi pulāv. Pilaf er amerikansk stavemåde, mens pilau er britisk stavemåde.

Også kendt som

pilau

Pilaf er en traditionel ret i hele Mellemøsten. Den fremstilles ved at finskårne løg ristes i smør eller olie, hvorefter langkornede ris tilsættes og koges i bouillon. Pilaf tilsættes forskellige grønsager og krydderier.

Pilaf kan fungere som en sideret eller hovedret afhængigt af tilsætning. Risene tilsættes findelte grønsager under kogningen samt forskellige krydderier afhængigt af region. Det kan være safran eller gurkemeje som erstatning for safran, da gurkemeje også farver retten gul. Allehånde og kanel, rosiner og mandler kan også tilsættes.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig