Faktaboks

Nanna Simonsen
Født
1956

Nanna Simonsen, f. 1956, dansk gastronom og forfatter. I 1983 udsendte Nanna Simonsen sammen med Camilla Plum Emma gad, vi gider ikke, som blev en af de mest solgte kogebøger i nyere tid. Bogen førte til, at Nanna Simonsen fik sin egen madspalte i Politiken. Senere fulgte fem år på Information, hvor hun også fungerede som restaurantanmelder. I ti år skrev hun i magasinet Mad og Bolig, hun har haft sit eget radioprogram på P1, Hjemme i Nannas køkken, og i de seneste år har hun hver søndag udbredt sine gastronomiske erfaringer i Berlingske Tidende.

Nanna Simonsen har udgivet en lang række kogebøger, bl.a. Nannas smørrebrød, som hun i 2001 modtog Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for, Nannas supper, Nannas salater, Nannas brød og kager og ikke mindst Smag på Danmark, en hyldest til den danske madkultur, der er blevet kaldt den nye Frøken Jensens Kogebog, som Nanna Simonsen da også sammen med Carina Malling Skronski redigerede og bearbejdede i anledning af 150-året for Frøken Jensen i 2008. I 2012 kom bogen Mit køkken på landet, der ud over opskrifter, der følger årets gang, fortæller om glæden ved at bo på landet.

I 2009 modtog Nanna Simonsen Gyldendals faglitterære pris.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig