Faktaboks

Conrad Bjerre-Christensen
Født
1914
Død
1976

Conrad Bjerre-Christensen var en dansk kok, forfatter og formidler. Fra 1960'erne var han madskribent i fag- og ugepressen samt i dagbladet Aktuelt. I 1966 medvirkede han i DR’s »Lørdagsmagasinet«, der samme år blev udvidet til et egentligt TV-køkken sammen med tidligere køkkenchef ved hoffet, Aksel Larsen (1905-2000). Conrad og Aksel blev legendariske som TV-kokke fra 1966 og indtil Conrads død i 1976, dog afbrudt 1968-1972, hvor de var fyret. Conrad og Aksel blev ikke, som det ofte hedder sig, fyret fra tv-køkkenet, fordi de brugte smør, men fordi de mod betaling optrådte i smørreklamer.

I 1960'ernes gastronomiske bølge med mange amatørskribenter (middagsherrer) stod Conrad Bjerre-Christensen for det fagligt funderede, formidlet så alle kunne være med. Kun få af TV-udsendelserne er bevaret, men bøgerne fastholder hans indsats:

Fra 1970-1974 var Conrad Bjerre-Christensen præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Sine sidste år var han ejer af diner transportable-firmaet La Reine.

Conrad Bjerre-Christensen udgav flere kogebøger herunder Conrads Kogebog i 1967, Conrads Grill-bog i1968, Conrads Køkkentøj i 1969 og Mad for Mænd i 1971.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig