Faktaboks

Ejler Jørgensen
Født
1906
Død
1983
Ejler Jørgensen
Ejler Jørgensen. Foto fra 1964.
Ejler Jørgensen
Af /Ritzau Scanpix.

Ejler Jørgensen var en dansk restauratør. Efter en bred international uddannelse åbnede han 1931 Hotel Nordland i København og skabte her et veritabelt tempel for fransk kogekunst.

I 1939 ledede han den danske restaurant ved verdensudstillingen i New York. Fransk stil videreførtes bl.a. på restaurant Escoffier (grundlagt i 1952) i København. Ved sit kyndige arbejde med flere generationer af kokke og ved sin stilistisk elegante radio- og skribentvirksomhed har Jørgensen haft afgørende indflydelse på professionel dansk kogekunst. I 1976 stiftede han Ejler Jørgensen Fonden, som uddeler priser til dygtige kokke.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig