Fjordrejer

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Fjordrejer, klassisk, dansk sommerret med rejer.

Ingredienser

1 kg levende fjordrejer
2 l vand
1 lille bdt dild

En dejlig mad med friskpillede fjordrejer.

En dejlig mad med friskpillede fjordrejer.

Fremgangsmåde

Kom rejerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Bring vandet i kog sammen med dild. Kom rejerne i det spilkogende vand. Kog rejerne op, mens der røres forsigtigt rundt i dem. Når alle har skiftet farve, tages gryden fra varmen. Lad rejerne trække 5-10 min. i kogelagen. Hæld rejerne op i en sigte, og køl dem noget af.

Pil helst rejerne, mens de stadig er lune, det er det letteste. Server fjordrejer på friskbagt franskbrød smurt med smør. 

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert: Sommermad. Gyldendal, 2003.

Se også de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

 

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

Viser 2 af 2 billeder

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
20/08/2013
Oprindelig forfatter
Redaktionen
24/06/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki