• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Fjordrejer

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Fjordrejer, klassisk, dansk sommerret med rejer.

Ingredienser

1 kg levende fjordrejer
2 l vand
1 lille bdt dild

En dejlig mad med friskpillede fjordrejer.

En dejlig mad med friskpillede fjordrejer.

Fremgangsmåde

Kom rejerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Bring vandet i kog sammen med dild. Kom rejerne i det spilkogende vand. Kog rejerne op, mens der røres forsigtigt rundt i dem. Når alle har skiftet farve, tages gryden fra varmen. Lad rejerne trække 5-10 min. i kogelagen. Hæld rejerne op i en sigte, og køl dem noget af.

Pil helst rejerne, mens de stadig er lune, det er det letteste. Server fjordrejer på friskbagt franskbrød smurt med smør.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert: Sommermad. Gyldendal, 2003.

Se også de mange andre opskrifter i Den Store Danske.