Aïoli

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.
Aïoli.

Aïoli.

Aïoli, kold sauce med knust hvidløg — en variant af mayonnaise.

Ingredienser

3 store fed hvidløg
5 tsk salt
2,5 -3 dl olivenolie
hvid peber
1 tsk frisk citronsaft

Fremgangsmåde

Tag al din tålmodighed frem: Hak hvidløgene groft og stød hvidløg og salt i en morter til en ensartet masse. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle under konstant omrøring, indtil massen har mayonnaise-konsistens. Smag til med citronsaft.

Fremgangsmåde - den nemmere variant

Hak hvidløgene groft. Kom æggeblommer, olivenolie, hvidløg og salt i et smalt blenderglas. Blend, indtil mayonnaisen har den rette konsistens.
Smag til med citronsaft/hvidvinseddike.

Ingredienser — den nemmere variant

3 store fed hvidløg
5 tsk salt
1-2 pasteuriserede æggeblommer
4 dl olivenolie
frisk citronsaft eller
hvidvinseddike

Tip: Bruger du pasteuriserede æg til aïoli, undgår du risikoen for at blive forgiftet af salmonella.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Tapas. Gyldendal, 2004.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

  • Der er endnu ingen tags til denne artikel
Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste 3 forfattere
Redaktionen
17/01/2014
MHansen
05/08/2013
Redaktionen
28/08/2010
Oprindelig forfatter
Redaktionen
10/07/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki