• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Tzatziki

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Tzatziki, klassisk græsk tilbehør; portionen er berenet til 4-6 personer

Ingredienser

1⁄2 l yoghurt eller et bæger græsk yoghurt (2 1⁄2 dl)
1⁄2 agurk
2-4 fed hvidløg
salt

Evt. lidt hakket mynte.

Fremgangsmåde

Hvis der anvendes dansk yoghurt, skal den afdryppes. Læg et kaffefilter i en sigte, og hæld yoghurten i. Lad den dryppe af et par timer til ca. halv mængde.
Riv agurken groft, og pres væden ud. Bland yoghurt, agurk og presset hvidløg, og smag til med salt.

Tip: Den græske yoghurt er meget anderledes i konsistensen end den, vi kender i Danmark; den er nærmest skærefast. Anvendes dansk yoghurt kan man med fordel supplere med ca. 1 dl creme fraiche. Derved opnås en fed konsistens, der minder om den originale græske tzatziki. En absolut nødvendighed for en græsk konsistens er desuden tilsætning af et par spiseskefulde olivenolie, der røres i til sidst.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert Græsk, Gyldendal 2003.

Læs mere om tzatziki.

Tags