Tzatziki

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Tzatziki, klassisk græsk tilbehør; portionen er berenet til 4-6 personer

Ingredienser

1⁄2 l yoghurt eller et bæger græsk yoghurt (2 1⁄2 dl)
1⁄2 agurk
2-4 fed hvidløg
salt

Evt. lidt hakket mynte.

Fremgangsmåde

Tzatziki.

Tzatziki.

Hvis der anvendes dansk yoghurt, skal den afdryppes. Læg et kaffefilter i en sigte, og hæld yoghurten i. Lad den dryppe af et par timer til ca. halv mængde.
Riv agurken groft, og pres væden ud. Bland yoghurt, agurk og presset hvidløg, og smag til med salt.

Tip: Den græske yoghurt er meget anderledes i konsistensen end den, vi kender i Danmark; den er nærmest skærefast. Anvendes dansk yoghurt kan man med fordel supplere med ca. 1 dl creme fraiche. Derved opnås en fed konsistens, der minder om den originale græske tzatziki. En absolut nødvendighed for en græsk konsistens er desuden tilsætning af et par spiseskefulde olivenolie, der røres i til sidst.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert Græsk, Gyldendal 2003.

Læs mere om tzatziki.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste 3 forfattere
Redaktionen
17/01/2014
MHansen
04/08/2013
Bodil Hammer
31/03/2012
Oprindelig forfatter
Lone Selfort
07/08/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki