Barbecue er grillstegning af kød over åben ild i det fri, ofte i forbindelse med en større sammenkomst.

Faktaboks

Etymologi

Ordet angives at stamme fra spansk-amerikansk barbacoa (›fletværk af grene‹), men andre fortolkninger er fremført.

Udtrykket har udviklet sig fra at betegne stegeprocessen til også at betegne redskaberne, tilbehøret (saucer og krydderier) og selve måltidet.

Ordet bruges som verbum om at stege, oprindeligt af store stykker oksekød eller hele dyr opsat på kraftige tømmerstokke over bål i gruber i jorden, i reglen i forbindelse med en større sammenkomst. Nu bruges barbecue om stegning af al slags kød, pølser og grønsager over rist eller på spid udendørs med særligt grej og tilbehør (saucer).

Barbecue udvikledes oprindeligt i USA’s sydlige og sydvestlige stater. Lignende stegeformer trives i flere andre lande, fx i Japan.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig