Seviche er en fiskeret,der oprindeligt stammer fra kystlandet i Peru og Ecuador, og senere blev udbredt langs kysten fra Chile til Mexico.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer af spansk cebiche 'fiskestuvning', afledning af cebo 'foder, madding', af latin cibus 'mad, føde'.
Også kendt som

ceviche

cebiche

Seviche fremstilles af rå fiskestykker, der marineres i limesaft sammen med løg og chili. Retten serveres ofte med majskolber, sød kartoffel og grøn salat.

Limesaften denaturerer proteinet i fiskekødet, omtrent som ved kogning. Det således præparerede fiskekød blandes alt efter nationale skikke med hakket eller udskivet rødløg, udskåret rocoto (Capsicum pubescens) og/eller chili.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig