garniture

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

/files/10384/=ud_a_88620.mp3?revision=1

garniture, tilbehør, der serveres til hovedingrediensen i en tilberedt ret. Det franske køkken lægger stor vægt på garniturer og saucer og har en rigdom af mere eller mindre kunstfærdige garniturer, hyppigt af kostbare råvarer som aspargeshoveder, artiskokbunde, gåselever, krebsehaler og trøfler. Men også smørstegte løg og surt til engelsk bøf er garniture.

Tidligere regnedes grøntsager, serveret som en del af et måltid, for selvstændige retter; de regnes nu mest for dele af garnituren i modsætning til måltidets stivelseskilder: kartofler, pasta og ris.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

Filer

FilTilføjet af 
 ud_a_88620.mp3 (8.13 kB)

Ingen beskrivelse

Admin

30/01/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
17/12/2010
Ekspert
Rie Boberg
Oprindelig forfatter
JFak
30/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki