A38 har i perioder været Danmarks mest solgte surmælksprodukt og findes i en række smagsvarianter og med forskellig fedtprocent. A38 er i dag et af Arla Foods beskyttede navne, men navnet har været ejet af forskellige mejeriselskaber (herunder det private Jægersborg Allés Mejeri i Gentofte) op gennem tiden med de mange fusioner og opkøb indenfor mejeribranchen.
A38®
Den centrale mælkesyrebakterie
A38 indeholder udover almindelige tykmælksbakterier også Lactobacillus acidophilus, der er en mælkesyrebakterie, der vokser frem i produktet efter tilsætning af en starterkultur, syrner produktet, giver god holdbarhed og velsmag. Denne mælkesyrebakterie tillægges gode ernæringsmæssige egenskaber, da den kan overleve mavesækkens lave pH og vokse videre i tarmen.
A38 skal indeholde mindst 10 millioner levende Lactobacillus acidophilus bakterier per mililiter, og indholdet er ofte ti til hundrede gange højere i friske produkter. Andre typer yoghurt som Cultura indeholder flere forskellige bakterier som Bifidobacterium bifidum, som ikke fermenterer produkterne, men som bliver tilsat de syrnede mælkeprodukter.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.