Danish Meat Research Institute, DMRI, var et dansk institut for kødforskning, der blev oprettet i Roskilde i 1954. Indtil 2009 hed DMRI Slagteriernes Forskningsinstitut og var i branchen forkortet og omtalt som SF.

SF var oprindeligt et selvstændigt institut med egen bestyrelse, men blev senere en afdeling i Danske Slagterier. Mogens Jul var direktør for SF fra oprettelsen indtil 1968.

DMRI blev senere en del af Teknologisk Institut, og aktiviteterne flyttede til Teknologisk Institut i Tåstrup. Fra 2023 blev DMRI i forbindelse med omorganisering af Teknologisk Institut en del af divisionen Fødevarer og Produktion, hvor Teknologisk Instituts kompetancer inden for de tidligere divisioner Produktion og Innovation, Agrotech og DMRI blev samlet. Bromatolog Lars Hinrichsen (født 1967) var DMRIs sidste direktør.

SF og senere DMRI arbejdede med forskning, udvikling og rådgivning for svine- og oksekødsbranchen. Væsentligste arbejdsområde var skånsom behandling af slagtedyr, kødråvarernes egenskaber og deres betydning for produktkvaliteten, målemetoder for slagte- og kødkvalitetsparametre, teknologi til forbedring af produktsikkerheden samt automatisering af slagtning, opskæring og udbening.

SF og senere DMRI befæstede sin position som et internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i animalske fødevarer, bl.a. i perioden 1979-2001 med civilingeniør Knud Børge Madsen (1939-2020) som sektionsleder og senere administrerende direktør.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig