MSC-mærket
Den danske udgave af den internationale mærkning.
MSC-mærket
Byline: Marine Stewardship Council.

MSC-mærket er et fødevaremærke, der blev indført 2000 af MSC, Marine Stewardship Council.

MSC blev grundlagt 1997 af WWF Verdensnaturfonden og Unilever med det formål at certificere bæredygtigt fiskeri også for at undgå overfiskning. MSC-mærket er en blåstempling af, at den fangede fisk lever op til en række kvalitetskrav bestemt af FN's organisation for fødevarer og landbrug, FAO.

Indtil videre er danske sild fra Nordsøen og Norskehavet, makrel fra Nordøstatlanten, rødspætter fra Nordsøen og muslinger fra Limfjorden blevet tildelt MSC-mærket (2010).

En pendant til MSC-mærket findes inden for akvakultur. ASC-mærket udstedes af Aquaculture Stewardship Council.

Læs mere i Den Store Danske

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig