Bromatolog, cand.brom., var en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab, der optog studerende i perioden 1971-1991 ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole med henblik på beskæftigelse i fødevareindustri og ved fødevarekontrol, samt ved undervisning og forskning inden for ernærings- og fødevareområdet. Uddannelsen kombinerede grundlæggende kemi og mikrobiologi med ernæringslære, fødevaremikrobiologi og generel fødevarevidenskab.

Faktaboks

Etymologi

Ordet er sammensat af græsk broma 'mad', genitiv bromatos, og efterleddet -log; se -logi.

Der blev uddannet knap 400 bromatologer, indtil uddannelsen blev grundlaget for nye uddannelser til fødevareingeniør og kandidat i fødevarevidenskab (cand.tech.al.), der inden for bachelor/kandidat-systemet siden 1992 er blevet udbudt af Landbohøjskolen og senere Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig