Sucralose
Sucralose har formel som sucrose med tre hydrogen erstattet af klor.
Sucralose
Af .

Sucralose er et stærkt sødende sødestof med en behagelig og ren sød smag. Sucralose søder 650 gange mere end almindeligt sukker, sucrose, og tåler bagning og anden opvarmning. Sucralose anvendes derfor i kager, kiks og forskellige former for slik. I USA anvendes sucralose som sødestof i væsker til elektroniske cigaretter, da røgen bibringes en sød smag ved væskens afbrænding.

Faktaboks

Etymologi

Sucralose: 2.led henviser til navngivning af sukkerarter, se -ose.

Sucralose er en kloreret sukkerart, triklorogalactosucrose, og denne type forbindelser findes ikke i naturen. Sucralose har derfor, siden opdagelsen af dets søde smag ved et tilfælde i 1976, været underkastet meget grundige toksikologiske undersøgelser forud for dets godkendelse som tilsætningsstof til bl.a. bagværk og drikkevarer først i Nordamerika og Australien og fra 2004 også i EU som E955, se Positivlisten.

I røg fra elektroniske cigaretter, hvor væske sødet med sucralose afbrændes, er flere forskellige giftige kloropropanoler påvist.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig