Anjouvine, hvidvine, rosé- og rødvine produceret i Anjouområdet; de kan være tørre, søde og desuden mousserende. Vinene avles i et stort område omkring Angers og Saumur ved Loirefloden. Mest udbredt er den let sødlige Rosé d'Anjou, mens Cabernet d'Anjou er en mere tør og karakterfuld rosévin. Druerne gamay og cabernet giver i Anjou friske og frugtrige rødvine, og Saumur-Champigny er populær på bistroerne i Paris. Den fornemste af druerne i Anjou er imidlertid den hvide chenin, som ligger til grund for vine med både sødme og frugtsyre. Chenin er allerbedst ved Loires biflod Layon, hvor det milde og fugtige mikroklima giver overmodne druer med pourriture noble, ædel råddenskab. Her ligger de små distrikter Bonnezeaux og Quarts de Chaume, hvis vine er sødmefulde og meget holdbare. På højre bred ligger Savennières med de to små enklaver Roche-aux-Moines og Coulée de Serrant.

Hvidvinene er tørre, men de har en stærk og krydret duft af blomster og lynghonning. Saumur er mest kendt for mousserende vine, som er fremstillet ved naturlig flaskegæring. Se også Loirevine.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig