Schweiz - vin, Schweiz har en årlig vinproduktion på ca. 1 mio. hl fra et vinareal på 15.000 ha (1998), mest i de fransktalende kantoner. 60% af vinene er hvide, især lavet på druen chasselas. Druerne pinot gris, chardonnay, riesling og sylvaner er udbredte i Valais, mens müller-thurgau (riesling-sylvaner) dominerer i den tysktalende del. I Ticino laves rødvine af druen merlot. Der eksisterer ca. 40 ældgamle schweiziske druesorter, bl.a. amigne, petite arvine, humagne blanc og rèze, som anvendes til vin des glaciers ('gletschervin') og kun findes i isolerede dale. Pinot noir (blauburgunder), som bl.a. bruges i specialiteten oeil de perdrix ('agerhøneøje'), en rosévin fra Neuchâtel, er den mest udbredte blå drue. De vigtigste AOC-vine i mængde og kvalitet er Fendant, Johannisberg og Dôle fra Valais. Vinene er generelt dyre og drikkes især lokalt.

Læs mere om Schweiz.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig