mousserende vin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

/files/20311/=ud_a_94976.mp3?revision=1

mousserende vin, vin, der bobler eller skummer, når den skænkes i glasset. Den kan være fremstillet ved naturlig gæring i flasken eller være tilsat kulsyre. Den er normalt hvid, men findes også som rosé og rød. Champagne, crémant, sekt, spumante og cava er alle mousserende vine.

Ordet kommer af fransk mousser 'skumme, bruse', af mousse

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

Filer

FilTilføjet af 
 ud_a_94976.mp3 (8.13 kB)

Ingen beskrivelse

Admin

01/02/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
23/12/2013
Ekspert
Dennis Pihl
Oprindelig forfatter
KRL
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki