ekstrakt

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

ekstrakt, bryggeribetegnelse for øllets oprindelige styrke, dvs. indhold af de tørstoffer, som findes i opløst form i ølurten, efter at brygningens enzymatiske processer er afsluttet. Størsteparten af disse stoffer er umiddelbart forgærbare sukkerarter og derfor bestemmende for øllets alkoholindhold. Andre stoffer som proteiner, mineraler og uforgærbare sukkerarter forbliver som restekstrakt i det færdige øl. Ekstraktindholdet, eller indbrygningsprocenten, måles i enhederne plato og balling. Se også øl (brygning).

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
24/03/2013
Ekspert
abbifar70
Oprindelig forfatter
RoNi
30/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki