bifidus faktor

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

bifidus faktor, (af lat. bi- og afledn. af findo 'spalte'), vækstfaktor — især til stede i modermælk — for Bifidobacterium bifidum; en bakterie, der med laktose som substrat producerer mælkesyre og eddikesyre. Herved sænkes pH i barnets tarm, og vækst af andre bakterier som fx forrådnelsesbakterier hæmmes. Sukkerarten laktulose tilsættes modermælkserstatninger, da den har effekt som bifidus faktor. Bifidobacterium bifidum anvendes ved fremstilling af surmælksprodukter. Se også Acidophilus og mejeriteknologi.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
29/01/2009
Ekspert
LSki
Oprindelig forfatter
LSki
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki