dybfrost

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

dybfrost, frysevarer, levnedsmidler, der opbevares frosset, dvs. ved −18 °C eller koldere. Formålet med konserveringsmetoden frysning er især at forlænge holdbarheden. Holdbarheden er som regel mange måneder ved −18 °C, men der er betydelig forskel, da fx fed fisk har meget kortere holdbarhed end oksekød. Med anvendelsen af dybfrost er fx grøntsager tilgængelige hele året. En af fordelene ved frysning er, at bakterier m.m. ikke kan vokse ved temperaturer lavere end ca. −10 °C. Mange levnedsmidler, men ikke alle, er velegnet til dybfrost. Kvaliteten af dybfrost afhænger især af: 1) selve nedfrysningen, som bør ske hurtigt; 2) lagringstid og -temperatur, hvor lavere temperaturer forlænger holdbarheden og reducerer kvalitetsændringer; 3) optøning, som helst bør foretages i køleskab, hvis optøning før tilberedning er nødvendig; 4) kvaliteten af råvaren, da frysning ikke kan forbedre kvaliteten; 5) emballagen, som bør være tætsluttende og velegnet til dybfrost. Forbruget af dybfrost er stigende, og i Danmark var forbruget i 1994 48,4 kg pr. indb., det næsthøjeste i verden, kun overgået af USA. Se også levnedsmiddelkonservering.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
29/01/2009
Ekspert
LSki
Oprindelig forfatter
LB-S
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki