Ø-mærket.

.

Ø-mærke, kontrolmærke, der frivilligt kan anvendes på økologisk producerede levnedsmidler. Mærkning af økologiske fødevarer blev i Danmark introduceret i 1987 med Lov om økologisk jordbrugsproduktion, der var verdens første lov om økologi. De nærmere regler er fastsat i bekendtgørelser i henhold til Økologiloven, som Folketinget vedtog i 1999.

Ansvaret for brug af Ø-mærket vedr. fødevarer ligger 2011 hos Fødevarestyrelsen, vedr. non-food-produkter hos Plantedirektoratet. Det er frivilligt at anvende Ø-mærket for produkter, der markedsføres med økologisk varebetegnelse. Det er tilladt at anvende Ø-mærket i forbindelse med oplysning og undervisning om økologi.

EU's økologilogo viser, at varen er produceret og kontrolleret i overensstemmelse med EU's Økologiforordning udstedt i 1991. EU's økologilogo kan i modsætning til Ø-mærket påsættes i andre lande end Danmark og på produkter med indhold af tilsætningsstoffer, som ikke er tilladt i henhold til den danske økologibestemmelse fra 2006.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris hjemmeside om Ø-mærket

Kommentarer (2)

skrev Lise Schou

Linket til Ministeriet for Fødevarer, Land og Fiskeri nederst i denne artikel virker ikke.

https://denstoredanske.lex.dk/%C3%98-m%C3%A6rke

VH

skrev Søren Laurentius Nielsen

Kære Lise Schou:
Tak for din kommentar. Årsagen er uden tvivl at ministeriet har skiftet navn og dermed hjememsideadresse siden artiklen blev skrevet. Jeg får det rettet.
MvH
Søren Laurentius Nielsen

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig