papain

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

papain, (af papaya og -in), enzym, der nedbryder proteiner ved hydrolyse. Papain isoleres fra den grønne frugt og bladene af papaya (Carica papaya). Papain tilsat kød eller kødprodukter nedbryder muskelproteiner og virker dermed mørnende. I Danmark er det ikke tilladt at tilsætte enzymer til fersk kød, og papain anvendes næppe heller som fx i Tyskland til kødprodukter som pølser, idet det for den danske pølse vigtige "knæk" forsvinder med papains nedbrydning af køds protein. I madlavning kan papains virkning udnyttes ved tilsætning af papaya til kødmarinader. Fra ananas udvindes et tilsvarende enzym, bromelain, og fra figen ficin.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
01/02/2009
Ekspert
NiGr
Oprindelig forfatter
LSki
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki