serin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

serin, (af lat. sericus 'af silke, silke-', jf. serge, og -in), 3-hydroxy-2-aminopropansyre, aminosyre, der indgår i alle proteiner og i nogle fosfolipider. Serin kan dannes i kroppen ud fra et intermediært stof i glykolysen og er således en ikke-essentiel aminosyre. Serin kan omdannes til aminosyrerne glycin og cystein, til glukose og til vand og kuldioxid via pyruvat. Desuden er serin donor af methylgrupper i det intermediære stofskifte. Serin i peptidkæder kan fosforyleres, hvilket har betydning for mange proteiners funktion.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
02/02/2009
Ekspert
NiGr
Oprindelig forfatter
NiGr
02/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki