Knudekål, også kaldet glaskål og glaskålrabi.

.

Knudekål er en op til 30 cm høj, enårig plante i korsblomstfamilien.

Faktaboks

Også kendt som

Brassica oleracea convar. acephala var. gongylodes, glaskålrabi, glaskål.

Den har kuglerund til aflang stængelknold, "knude", dannet af de nederste 3-4 stængelled med påsiddende blade. Knolden er ca. 6-8 cm i diameter med hvidligt, fast indre og bleggrønt eller violet ydre — som hvid- og rødkål.

Knudekål i madlavning

Knudekål bruges kogt, puréret eller i sammenkogte retter. Den kan tillige anvendes rå i salat. Nem at dyrke, men kun ringe udbredelse i Danmark. Spiller en vis rolle i centraleuropæisk og svensk køkken.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig