oka

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

oka, oca, Oxalis tuberosa, lille urt i surkløverfamilien med trekoblede blade og gule blomster. Den er naturligt udbredt i den centrale del af Andesbjergene i Peru og Bolivia, hvor den også dyrkes på terrasser sammen med fx kartoffel, især af aymaraindianerne. Den dyrkes også på New Zealand pga. de sukker- og stivelsesrige, cylindriske, røde eller gule stængelknolde, der spises kogte eller dampede. Smagen er syrlig pga. indholdet af oxalsyre, der dog forsvinder efter nogle dages tørring i solen.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
01/02/2009
Ekspert
kirstentind
Oprindelig forfatter
KL
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki