nellike

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

En yndet tradition i Danmark op til jul er appelsiner stukket med nelliker.

nellike, tørrede blomsterknopper af kryddernelliketræet, Syzygium aromaticum, i myrtefamilien. De anvendes som krydderi i bl.a. sammenkogte retter, gløgg og krydderiblandinger.

Ordet nellike kommer af middelnedertysk negelken 'lille søm', først om kryddernelliken (se Syzygium), pga. de tørrede blomsterknoppers lighed med små søm, senere om arter i slægten nellike.

 

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
20/11/2013
Oprindelig forfatter
AStr
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki