amylopektin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

amylopektin, kulhydrat, der sammen med amylose udgør hovedbestanddelen af stivelse, normalt med 70-80 % indhold af amylopektin. Amylopektin består af kortere kæder af glukoseenheder, der er sat sammen i en stærkt forgrenet struktur. Længden af kæderne varierer omkring et gennemsnit på ca. 20 glukoseenheder, og hele den forgrenede struktur kan bestå af 5-10.000 glukoseenheder.

Amylopektin dannes i planter som oplagsnæring til deres spiring og vækst. Dyr og mennesker kan udnytte det som beskrevet for amylose.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
05/03/2014
Oprindelige forfattere
NKru
29/01/2009
THN
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki