duehøg

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

Duehøg. Ung fugl tv.

Duehøg. Ung fugl tv.

duehøg, Accipiter gentilis, kraftigt bygget høg (48-62 cm, hunnen betydelig større end hannen), udbredt i skovområder i Eurasiens og Nordamerikas tempererede zoner. Duehøgens bytte er i høj grad fugle, især større arter som duer, kragefugle og hønsefugle, men også pattedyr som kaniner, egern m.m.

Både herhjemme og i udlandet har den i forbindelse med "vildtpleje" været bekæmpet mere ihærdigt end nogen anden rovfugl, og omkring 1930 var der kun en restbestand tilbage, fortrinsvis i statsskove. En delvis fredning 1931 medførte en svag fremgang, men endnu i 1960'erne var der kun ca. 100 par i landet. I 1967 blev den helårsfredet, og siden voksede bestanden til ca. 650 par (1990) på trods af, at mange stadig blev skudt illegalt eller i henhold til bestemmelserne om "skadevoldende vildt". Dette begreb forsvandt ud af den danske jagtlov i 1993, om end begrænsede muligheder for bekæmpelse i konkrete tilfælde stadig resterer. I de seneste år er bestanden atter reduceret til under 600 par, antagelig pga. ulovlig bekæmpelse. Se også høge.

Hør duehøgen:

/files/64128/=26918192.mp3

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

Viser 1 af 1 billeder

Filer

FilTilføjet af 
 26918192.mp3 (376.84 kB)

Duehøg.

Admin

06/03/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
17/09/2012
Oprindelige forfattere
KKam
29/01/2009
LSer
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki